Menu Zamknij

Opalane drewno Shou Sugi Ban w odsłonie loftowych wnętrz

Urządzenie restauracji to nie lada wyzwanie. To wyjątkowe wnętrze sprawia, że mamy ochotę przebywać w niej godzinami. Jak zatem zaaranżować ją tak, aby swoim klimatem przyciągała jak najwięcej klientów i była uważana za miejsce, które warto polecić każdemu?

W aranżacjach restauracji typu loft nie tylko ważna jest kolorystyka, ale także dobór odpowiednich materiałów. To właśnie dzięki nim tworzy się klimat, dzięki któremu chcemy przebywać w takich miejscach. Poza kolorami, podstawę takiego wnętrza tworzy połączenie drewna oraz stali. Wykończenie ścian, odpowiednie stoły oraz dodatki to klucz w przypadku aranżowania restauracji w stylu industrialnym. Ukierunkowując się na minimalizm, przy wyborze materiałów warto zwrócić uwagę, aby oprócz funkcji praktycznej spełniały również dekoracyjną.

Jedną z takich właśnie restauracji, która przyciąga swoim designem jest Anthony Bacon – Burger & Bar w Berlinie. Głównym celem jakim kierował się Inwestor było zwrócenie szczególnej uwagi na wykończenie ścian oraz stołów wykonanych z drewna, które w nietuzinkowy sposób nadają przestrzeni loftowego charakteru oraz ocieplają wnętrze dzięki swojej barwie jak i strukturze. Ściany we wnętrzach zostały wykonane z opalanych desek metodą SHOU SUGI BAN. Dzięki wspomnianej technice, drewno zyskuje na doskonałej konserwacji i jest odporne na wszelkiego typu uszkodzenia mechaniczne, a oprócz korzystnych właściwości wyróżnia się ponadczasowością, co stanowi główny cel jakimi kierują się architekci i inwestorzy przy wyborze materiałów w swoich projektach.

Jak możemy zauważyć opalane deski nadają się nie tylko na elewacje domów , hoteli czy przemysłowych hal, ale także jako wykończenie ścian we wnętrzach, które mogą nadać unikatowy klimat praktycznie każdemu wnętrzu.

*Cena opalanych desek uzależniona jest od konkretnego wariantu, długości oraz ilości zamawianego materiału. W celu uzyskania darmowej wyceny, zapraszamy do kontaktu!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *